La FMIV visita la Falla Lepanto

El passat 29 de gener de 2022, a la comissió Lepanto En Joan d’Àustria, de Mislata, ens reunirem per motiu de la inauguració de l’exposició: «Les falles amb altres ulls».
I és que, aquest any, el monument infantil de Lepanto En Joan d’Àustria compta amb una adaptació que, de forma inèdita i novedosa, la fa totalment inclusiva a tots els nivells d’apreciació i comprensió. Una iniciativa solidària que no fa altra cosa que fer les nostres festes més obertes, per tal que tothom puga gaudir de la bellesa de la nostra festa.
Rafael Gàlvez, creador i director de MAATK, una empresa Valenciana d’art en relleu i acabat pétreo és el precursor que ha fet realitat aquesta iniciativa absolutament pionera. Qui va tindre el gust de presentar-nos així com explicar-nos el funcionament de l’exposició.
Per a inaugurar l’exposició tinguérem l’honor de comptar amb diverses personalitats i autoritats de la Vila de Mislata, així com poguérem comptar amb la presència d’Enrique Llin Ruiz, president de l’ONCE a la Comunitat Valenciana, qui va donar-nos l’enhorabona per l’adaptació de la nostra falleta infantil.
Però, el que realment fou un honor va ser comptar amb la presència de Nerea López i Maestre, Fallera Major Infantil de València i la seua Cort d’Honor. Qui junt als nostres màxims representants de la comissió, Raquel, Marta i Mariano, varen fer efectiva la inauguració d’aquesta exposició.
Un vertader honor per una falla com la nostra, humil i familiar, comptar amb la presència de la màxima representant infantil de la festa i la seua cort d’honor, amb qui passàrem un meravellós matí i gaudiren moltíssim dels diferents punts que l’exposició ens ofereix.
Un orgull per a tots els fallers i en especial per a la nostra comissió contribuir a fer la nostra festa més inclusiva. I és que com bé va dir Nerea, «les falles són unes festes obertes, inclusives i plurals», i eixe és el camí que hem de seguir, treballar per fer la nostra festa cada dia més oberta.”